Normsteller Grondgebonden Wapensystemen [Netherlands]


 

$ads={1}

Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair?

Word onze Normsteller Grondgebonden Wapensystemen!

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.
Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 16.000 burgers bij Defensie. Als normsteller draag je er in belangrijke mate aan bij dat gebruikers beschikken over de juiste wapensystemen en deze ook op een veilige wijze kunnen gebruiken. Hierdoor kun jij als normsteller bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland.

Als Normsteller CAT-B geef je functionele leiding aan een aantal toegewezen Technische en Logistieke medewerkers belast met de uitvoering van wapensysteemmanagement tijdens de projectfase, de gebruikersfase als de afstotingsfase.

Wat ga je doen?

Je levert op basis van wapen specifieke kennis en expertise technisch/logistiek advies aan gebruikers en onderhouders, maar ook aan behoeftestellers, projectleiders en bestuurlijke planners. Ook vertegenwoordig je de krijgsmacht bij (inter)nationale overlegfora en bij contacten met de industrie.
Normstelling wordt binnen de afdeling Grondgebonden Wapensystemen op twee niveaus uitgevoerd (categorie A en categorie B). Het verschil wordt o.a. bepaald door het type wapensysteem en de technische en organisatorische complexiteit van het systeemmanagement. Daarnaast speelt ook de financiële omvang van de instandhouding een belangrijke rol. De categorie A wapensystemen zijn bepalend voor de gevechtskracht, terwijl de categorie B systemen de gevechtskracht ondersteunen.
Wapensysteemmanagement in de projectfase bestaat uit het geven van technisch en logistiek advies aan projectleiders en instanties die betrokken zijn bij het verwerven van nieuwe wapensystemen en bij het ontwikkelen en beproeven van technische innovaties. Wanneer de wapensystemen vanuit de projectfase zijn overgedragen aan de instandhoudingsfase, wordt het wapensysteemmanagement uitgevoerd in de wapensysteemdriehoek, waarbij jij namens COMMIT de rol vervult van normsteller en anderen de rol van Gebruiker en Onderhoudsmanager. Als Normsteller ben jij verantwoordelijk voor het beheersen van de instandhouding van de aan jouw toegewezen wapensystemen. Deze kerngebieden worden enerzijds ingevuld d.m.v. het bepalen van de toegestane configuratie en het zekerstellen van de wegveiligheid, wapenveiligheid, cyberveiligheid en anderszins veilig kunnen gebruiken van alle krijgsmacht breed ingezette grondgebonden wapensystemen door normering. Anderzijds wordt op de middellange en lange termijn de optimalisatie gezocht tussen de materiële beschikbaarheid van wapensystemen en de levensduurkosten.
Als normsteller ben je elke week wel 1 of meerdere dagen op pad voor overleg met de industrie, gebruikers, onderhouders, kennisinstituten en logistieke dienstverleners in binnen- en buitenland. De overige dagen ben je ofwel op de Kromhoutkazerne of je werkt vanuit huis.

Functie-eisen

Wat vragen we?

  • Als Normsteller CAT-B heb je minimaal een afgeronde HBO-opleiding in de richting techniek, logistiek, (technische) bedrijfskunde of Chemie.

Wensen:

  • Ervaring als Instandhoudingsmanager, Project-/Systeemmanager van grondgebonden wapensystemen, 1e Medewerker Techniek of ILS en/of Normsteller CAT-C binnen het materieel logistieke domein van COMMIT en/of één van de Operationele Commando’s van de krijgsmacht.
  • Een ILS opleiding en/of Asset Management opleiding.
  • Ervaring met een ERP-systeem, bij voorkeur SAP.
  • Aanvullende functie- en vakgerichte opleidingen (bijv. NEVI).
  • Kennis van wapensysteemmanagement en normstelling van grondgebonden wapensystemen, is een pré.

Competenties:

  • Je beschikt over leidinggevende kwaliteiten
  • Je kunt (en durft) zelfstandig besluiten te nemen
  • Je kunt goed communiceren in woord en geschrift
  • Je bent creatief in het vinden van oplossingen

Arbeidsvoorwaarden

    Salarisniveau
    schaal 11
    Salarisomschrijving
    Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek van 38 uur.
    Maandsalaris
    Min €4.045 – Max. €5.554 (bruto)
    Dienstverband
    Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
    Contractduur
    Betreft een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast.
    Maximaal aantal uren per week
    38

Overige arbeidsvoorwaarden

Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.
Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek van 38 uur. Je inschaling wordt gebaseerd op je werkervaring en opleidingsachtergrond

Bijzonderheden

Bijzonderheden

  • Jouw cv en motivatiebrief dienen uiterlijk voor 27 augustus 2023 bij ons binnen te zijn
  • De selectiegesprekken zullen vooralsnog plaatsvinden op dinsdag 5 september 2023; het zou kunnen dat gesprekken met externe kandidaten later of niet gepland worden aangezien de interne selectieronde eerst gehouden gaat worden.
  • Deze vacature is zowel in- als extern opengesteld. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.
  • Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Om in aanmerking te komen voor deze functie moet je afkomstig zijn uit een land uit de Europese Economische Ruimte. Mocht dit niet het geval zijn dan beschik je over een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA).

COMMIT is van iedereen en voor iedereen, we zijn ervan overtuigd dat we met een diverse en inclusieve organisatie onze taak, verbinding maken tussen willen en kunnen, het beste kunnen uitvoeren wanneer ons personeel een afspiegeling is van de maatschappij. Wij nodigen je daarom graag uit om te solliciteren op deze functie!

Meer over jouw toekomstige afdeling

Waar ga je werken?

De afdeling Grondgebonden Wapensystemen (GWS) heeft ten doel het waarborgen van de vereiste functionaliteit en de veiligheid van de grondgebonden wapensystemen, het bijdragen aan vereiste beschikbaarheid van (wapen)systemen, en dat alles tegen zo laag mogelijke levensduurkosten.

Binnen de afdeling GWS zijn we op dit moment op zoek naar een Normsteller CAT B voor het beheersen van het wapensysteem management (ook wel: asset-, of life cycle management) voor nieuw te verwerven en reeds aanwezig Chemisch, Biologisch, Radiologisch en Nucleair (CBRN-) materieel. Je moet dan bijvoorbeel denken aan allerlei sensoren en spullen voor het detecteren, identificeren en onschadelijk maken van chemische strijdmiddelen.

Vanwege een verdere groei van Defensie en de COMMIT in het bijzonder is het niet uit te sluiten dat in de nabije toekomst de diversiteit aan wapensystemen binnen de afdeling GWS zal gaan toenemen en dat een herverdeling over meerdere normstellers opnieuw nodig is.

Standplaats: Utrecht

ministerie van Defensie

Over Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 56.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit het Commando Materieel & IT (COMMIT), de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO)

Visie

Het Commando Materieel & IT (COMMIT) ondersteunt de transitie naar een informatiegestuurde en technologisch hoogwaardige krijgsmacht met het beste materieel en de beste IT. Ons COMMITment is groot om de cruciale rol te versterken als strategisch partner van de Commandant der Strijdkrachten, van de operationele onderdelen en van internationale partners. COMMIT vergroot de impact van de ondersteuning door een integrale en innovatieve aanpak van materieel- en IT-projecten, (wapen)systeemmanagement en ketenlogistiek.
Wij investeren in de kwaliteit van onze mensen en de flexibiliteit en diversiteit van het personeelsbestand. De belangrijkste capaciteiten van COMMIT zijn de kennis en ervaring van ons personeel. Om de krijgsmacht sneller te voorzien van materieel en IT zetten wij naast technologische innovatie in op proces- en sociale innovatie op het gebied van projectvoering, inkoop en afstoting van defensiematerieel en personele en logistieke ondersteuning.
Het uitvoeren van innovatieve projecten vraagt om meer samenwerking met het bedrijfsleven, kennisinstituten en andere overheidsorganisaties en maatschappelijke instanties. Onder de vlag van C-COMMIT als National Armaments Director (NAD) ontwikkelen en versterken wij ook de internationale samenwerking op het gebied van materieel en IT (NAVO, EU, multinationaal en bilateraal).

Missie

COMMIT levert de krijgsmacht het beste materieel en de beste IT

$ads={2}


 

.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Sponsored Ads

نموذج الاتصال